DELO NA SEBI

Astroanaliza in astroterapija kot holistični pristop

Kako rešiti težave v življenju s pomočjo astrologije?


Življenje se zdi težko in polno skrivnosti. Različni misleci, religije in filozofije pravijo, da je življenje polno preizkušenj in trpljenja. Kalimo se na svojih izkušnjah in neuspehih, ki se nam v življenju zgodijo. Vsi imamo za seboj svojo specifično življenjsko pot. Zgodbe se razlikujejo, dejstvo pa je, da nas zaznamujejo za vse življenje. Kako iz labirinta zablod, občutkov neustreznosti, občutkov neprimernosti (neadekvatnosti) v življenju, ki ga živimo?


Kako si pomagati pri različnih nevrozah ali celo psihozah (psihičnih boleznih)? Nič nenavadnega ni, če so klientke/klienti depresivni, tesnobni (anksiozni), imajo motnje prehranjevanja, neuspehe in pritiske na delovnem mestu (mobing), težave pri študijskih aktivnostih in v partnerskih odnosih. Ljudje velikokrat ponavljamo vzorce neustreznega obnašanja in razmišljanja, potem pa se čudimo nad tem, da nam zadeve v življenju ne gredo od rok. Očitno je, da nekaj delamo narobe, zato si moramo priznati, da potrebujemo astroterapevtsko pomoč. Na tak način lahko ozavestimo vzorce, ki nam hromijo življenje, jih z dolgotrajnim delom na sebi spremenimo ter zaživimo človeka polno življenje.


Kako si pomagati, ko se človek znajde v psihotičnih ali manično depresivnih stanjih, ko mu uradna medicina največkrat ponuja izključno samo zdravljenje z zdravili? Znano je namreč, da je v večini primerov učinkovita le kombinacija zdravil in astroterapevtske obravnave.


Pogosto se izkaže, da tudi svojci psihotičnih bolnikov potrebujejo strokovno oziroma astroterapevtsko pomoč, ker sicer težko vzdržijo pritiske in posledice, ki jih povzroča bolezen družinskega člana; v njih pogosto vzniknejo občutki krivde, ki se skrivoma prikradejo v njihova življenja in rušijo njihovo psihično strukturo.


Sledeče hiperbesedilo omogoča, da se spoznate z osnovami psihološke astrologije, oziroma, se povežete na malo šolo astrologije.


Mario Baar, dipl. psih. astrol.